Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske su na dvije lokacije pronađene bombe i to u koritu rijeke Glamočnice u mjestu Medak, dvije ručne bombe M-75 i jedna ručna kumulativna bombe M-79. Istrodobno jer kod sela Homoljac na području Korenice na livadi u pronađena ručna bomba M-52.

Bombe koje su zaostale iz Domovinskog rata je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga
U tom periodu utvrđeno je 48 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 10 prekršaja nevezanja sigurnosnim pojasom i šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Gospiću kod 42-godišnjeg hrvatskog državljanina (3.43 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 217 km/h izmjerena je jučer na autocesti A-1, u smjeru Splita, između Gospića i Zira, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 31-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

L. O.