Dodijeljene nagrade najboljim likovnim i literarnim radovima osnovnoškolaca u sklopu natječaja „Hrvatska kakvu želimo“

0

U okviru promotivne kampanje „Hrvatska kakvu želimo“ kao dio procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organiziralo je Nagradni natječaj za učenike osnovnih škola.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu dana 26. ožujka 2018. godine, gđa Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU dodijelila je nagrade najboljim likovnim i literarnim radovima učenica i učenika osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Dodjeli je nazočilo 450 osnovnoškolaca, njihovi roditelji i nastavnici koji su imali prigodu razgledati izložbu radova nacionalnih pobjednika te uživati u zabavnom programu.

Oglas

Na natječaju su sudjelovale ukupno 222 osnovne škole iz Republike Hrvatske čiji su učenici izradili likovne i literarne radove na temu „Kako zamišljaš Hrvatsku 2030. godine?“, koji su potom prolazili ocjenjivanje na školskoj, županijskoj i nacionalnoj razini gdje je odabrano 12 najboljih radova u četiri kategorije (najbolji likovni radovi od I. do IV. te od V. do VIII. razreda osnovne škole i najbolji literarni radovi od I. do IV. te od V. do VIII. razreda osnovne škole). Pobjednici natjecanja predstavili su svoje vizije okupljenima i pokazali kako oni vide budućnost Hrvatske.

Naša županija ima i nacionalnu pobjednicu. Radi se o učenici 1. razreda Osnovne škole Zrinskih i Frankopana Otočac, Područna škola Hrvatsko polje, Lani Škorić koja je svojim likovnim radom „Organska hrana“ osvojila 1. mjesto na županijskoj razini i 3. mjesto na nacionalnoj razini.

Priznanje za osvojeno 3. mjesto na nacionalnoj razini nagrađenoj učenici uručila je u ime župana dr. Darka Milinovića i ime Regionalnog koordinatora Ličko-senjske županije gđa Martina Šuper, ravnateljica Razvojne agencije Ličko-senjske županije – LIRA.

KABINET ŽUPANA