Još protekloga vikenda naš najstariji i najljepši nacionalni park doimao se kao u najboljim turističkim vremenima. Turisti su se razmilili po cijelom  Nacionalnom parku Plitvička jezera, a dominirali su domaći gosti. Ako se taj vikend s početka mjeseca lipnja smatrao odličnim, kako onda tretirati situaciju kada su opet pred blagajnama stvoreni dugim redovima domaćih i stranih gostiju. Protekloga tjedna su mnogi europski mediji najavljivali otvaranje svojih granica, što se u najboljem svijetlu danas pokazalo na Plitvičkim jezerima. Rekao nam je to i glasnogovornik Ognjen Borčić.

-Danas su najbrojniji upiti posjetitelja bili vezani uz epidemiju COVID-19, odnosno jesmo li mi uopće imali takvih problema?!?  Plitvička jezera su i danas krcata gostiju. Do prije ovoga vikenda nacionalni sastav posjetitelja je bio pola-pola, odnosno polovicu su činili domaći gosti, a drugu polovicu strani. Od danas su prevagnuli strani gosti i sve učestalije čujemo češki, engleski i njemački jezik. Zbog velikog broja posjetitelja otvoreno je desetak ugostiteljskih objekata u zoni posjeta i izvan nje. Vrijeme nas je poslužilo pa su terase kafića i restorana krcate. Kao da se ništa nije niti dogodilo po pitanju prekida rada NP Plitvička jezera, kaže nam Ognjen Borčić.

Kao i obično, najviše je posjetitelja bilo kod Velikog slapa. Zauzete su sve drvene barčice na Kozjaku, a elektro-brodovi  neprestano voze na svim dionicama. Turizam se na Plitvička jezera ovoga vikenda vratio u velikom stilu.

M.S.