Župan Milinović otvorio 19. međunarodni simpozij o kvaliteti Hrvatskog društva menadžera kvalitete

U hotelu Jezero na Plitvičkim jezerima počeo je 19. međunarodni simpozij o kvaliteti Hrvatskog društva menadžera kvalitete. Simpozij se održava u organizaciji Hrvatskog društva menadžera kvalitete kojem je na čelu doc. dr. sc. Miroslav Drljača, istaknuti znanstvenik s međunarodnom reputacijom, član Američkog društva za kvalitetu, Znanstvenog vijeća za promet Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, osnivač i prvi predsjednik MSEECQI. Naziv simpozija koji je na jednom mjestu okupio brojne stručnjake je “KVALITETA KAO RAZVOJNI KONCEPT”.

Skup je danas posjetio župan ličko-senjski dr. Darko Milinović u svojstvu domaćina.

Nastavak ispod oglasa

“Dobro došli u Ličko-senjsku županiju koja se ima pohvaliti brojnim kvalitetama. Čini mi se da smo mi u Lici danas najpozvaniji graditi novu i snažniju budućnost. Mi ovdje imamo dva parka, da ne nabrajam nekakve druge komparativne prednosti, ali u svemu tome moramo staviti čovjeka na prvom mjestu.”

U okviru simpozija održat će se i okrugli stol pod nazivom Kvaliteta kao razvojni koncept, na kojem će govoriti panelisti iz pet zemalja, a u radu sudjelovati svi zainteresirani sudionici simpozija te Sastanak Upravnog odbora MSEECQI – Inicijative za kvalitetu zemalja srednje i jugoistočne Europe (15 institucija, sveučilišta, udruga i organizacija iz 9 zemalja). Promocija knjige pod naslovom: 8D metoda – Sustavno rješavanje reklamacija, koje su autori Krešimir Buntak, Matija Kovačić i Tijan Šebestijan.

Osim navedenog, održat će se i Promocija EOQ Menadžera kvalitete i Auditora kvalitete, okoliša i drugih sustava upravljanja, koji su u proteklom razdoblju završili poslijediplomsko obrazovanje prema harmoniziranoj shemi EOQ – European Organization for Quality te  izlaganje i prezentacija 43 znanstvena i stručna rada autora iz 12 zemalja svijeta, uz simultano prevođenje s engleskog na hrvatski i s hrvatskog na engleski jezik.

Pokrovitelji 19. međunarodnog simpozija o kvaliteti su Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska akreditacijska agencija, Državni zavod za mjeriteljstvo, Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj, Ličko-senjska županija, Turistička zajednica Zagrebačke županije i Ekonomski fakultet u Zagrebu.

I.D./L.O./N.M.