Ilustracija/ Hotel Jezero

U Kongresnoj dvorani hotela „Jezero“ na Plitvičkim jezerima za ponedjeljak, 13. svibnja je najavljeno održavanje press konferencije na kojoj će se javnosti predstaviti Novi sindikat. Kako stoji u pozivu bit će to prigoda predstavljanja primjera dobrog socijalnog dijalogau JUNP Plitvička jezera u okviru projekta „Socijalni dijalog i suvremeni industrijski odnosi-jučer, danas i sutra-mogućnosti i perspjektive,MIP 2030.“

Novi sindikat djeluje s partnerima: Gradom Zagrebom, Hrvatskom udrugom radničkih sindikata, Zagrebačkim inovacijskim centrom d.o.o.,Hrvatskom udrugom za mirenje, Sindikatom kabinskog osoblja zrakoplova provodi projekt.Sufinanciran je od Europske unije u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 iz Europskog socijalnog fonda u 100 postotnom iznosu od 1.140.801,83 kuna.

Cilj projekta je izrada analize okvira socijalnog dijaloga u EU zemljama i izrada prijedloga hrvatskog okvira za provedbu i razvoj socijalnog dijaloga do 2030.,promicanje dijaloga sa socijalnim partnerima radi razvoja novih standarda. Projekt ostvaruje povećanje kompetencija 40 zaposlenih i zainteresiranih članova partnerskih organizacija kroz razvoj modula osposobljavanja, razmjene iskustava i upoznavanje primjera najbolje prakse u području socijalnog dijaloga od čega je to svakako socijalni dijalog koji se vodi u Javnoj ustanovi Nacionalni park Plitvička Jezera između poslodavca i sindikata.

Na konferenciji će javnost o detaljima projekta upoznati članovi projektnog tima: Tomislav Kiš, voditelj i Gordana Gaće, koordinatorica projekta, a o primjeru dobrog socijalnog dijaloga u JU NP Plitvice – sudionici kolektivnih pregovora, predstavnici poslodavca i sindikata.

L.O.