Na autocesti A-1 kroz Liku ovih dana  vladaju nesmiljene gužve u oba smjera. Iako se predviđao postupni odmak od turističke sezone, još nema naznaka da se tako što događa. Jedan od dobrih pokazatelja je današnji izlaz Gornja Ploča kod Lovinca.

HAC je otvorio tri izlaza prema brzoj cesti u smjeru Korenice i Plitvičkih jezera (dva klasična i ENC). U nekim trenucima to je bilo nedovoljno zbog mnoštva automobila koji su se kretali u tome smjeru pa su na trenutke stvarane podulje kolone. Kako se sve to odrazilo na današnje posjete NP Plitvička jezera? Glasnogovornik ove ustanove Ognjen Borčić uvijek ima spreman odgovor kojim dočarava trenutnu situaciju u parku.

-Ovih dana gotovo da dosežemo  maksimum jer dnevna dinamika iznosi gotovo  10 tisuća posjetitelja. Mnogi posjetitelji vraćaju se doma iz Hrvatske , ali ne žele propustiti posjet najljepšoj kontinentalnoj destinaciji. Stoga je ovih dana broj posjetitelja vrlo zadovoljavajući. U svakom kutku parka nailazimo na presretne goste koji su odlučili dio ovoga iskonskog smiraja ponijeti doma. U mislima ili na mobitelima. Budući da su Plitvička jezera pravo mjesto za odmor i opuštanje, uvjeren sam da će se tako osjećati svi oni koji sa sobom ponesu takve utiske, uvjeren je Ognjen Borčić.

M.S.