Na Plitvičkim jezerima vrlo dobra posjećenost!

Prvi je dan ljeta, a iza nas je prvi vrući vikend ove godine. Dolazak ljepših dana i toplijeg vremena, postupni nestanak korone neizostavno su se pozitivno odrazili na posjetu NP Plitvička jezera. Opet su se pojavile kolone ispred ulaza u park, što je svakako najbolji pokazatelj da se turistička bilanca ove ustanove vraća u normalu prekinutu u ožujku prošle godine. Potvrdio nam je to ravnatelj ove ustanove Tomislav Kovačević.

-Sadašnja situacija se sasvim „okrenula“ pa smo s donedavnih 80 posto domaćih gostiju, a 20 posto stranaca, sada dobili obrnute rezultate jer strani posjetitelji sada čine većinu. Dnevna dinamika posjeta se protekloga tjedna kretala do 2 000 posjetitelja, a kako je sada krenulo mogao bi se dogoditi lipanjski rekord posjeta vikendima.
Sada se sve, na sreću, vraća u normalu. Govoriti o godišnjoj bilanci svakako je preuranjeno, ali ako je suditi po najavama i bookingu pravu popunjenost očekujemo tek od početka srpnja. Ovo je zapravo jedna sjajna turistička uvertira, naglašava ravnatelj Kovačević.

Nastavak ispod oglasa

Podatke ove uvertire i vikenda pred početak ljeta jutros nam proširio glasnogovornik ustanove Ognjen Borčić. Svoj optimizam i zadovoljstvo potkrijepio je brojkama.

-Protekloga vikenda imali smo oko 5 100 posjetitelja. Najviše je bilo Nijemaca, slijede Poljaci, Talijani, Mađari… Turistički gledano sve se vraća u normalu koju je prekinula ova epidemija, kaže Ognjen Borčić.

M. S.