U organicaciji NP Plitvička jezera sinoć je u restoranu „Borje“ kod Korenice organiziran domjenak  za djelatnike i poslovne partnere. Na ovaj je način Nacionalni park Plitvička jezera proslavio još jednu godinu uspješnog poslovanja. Više od 100 uzvanika zabavljalo se uz glazbu Otočanina Zvonimira Tonkovića i gastronomske delicije koje su pripremili djelatnici restorana Borje.

Ovom prigodom ravnatelj NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević zahvalio se djelatnicima ustanove na uspješnim rezultatima i istaknuto kako je ove godine za proslavu odabran restoran Borje, kultno mjesto svih putnika od Zagreba prema moru i obrnuto. Posebnu radost pokazala su brojna djeca svih uzrasta koja su u predvečerje  krenula na vožnju prigodnim vlakićem, posebno okićenim božićnim ukrasima. Otvoreno je također i klizalište na koje su mališani pohrlili usprkos povremenoj kiši. Cijelo vrijeme djecu su zabavljali i darovali Djed Mraz, Olaf iz Snježnog kraljevstva, vilenjaci i mađioničar.

Ispred samog restorana Borje otvorene su adventeske kućice u kojima su gosti uživali u kuhanom vinu, kuhanoj rakiji, germkledlama, kobasicama  i drugim prigodnim jelima.
Prošle godine Nacionalni park Plitvička jezera uveo je novi način obilježavanja i proslave adventskog razdoblja što je naišlo na odobravanje djelatnika Parka, a posebno građana i turista kojima je to dodatna ponuda. U svakodnevnoj ponudi restoran Borje nudi bogatu gastronomsku ponudu po prihvatljivi “zimskim” cijenama te veliko klizalište za djecu. Vikendom je dodatno u ponudi  i veseli vlakić za djecu kojeg vozi osobno Djed Mraz te adventeske kućice s božićnom ponudom.

Za čarobni kraj sinoćnjeg veselja dosadnu kišu zamijenio je snijeg, toliko važan i toliko uobičajen za ličku zimu. I Božićnu čaroliju na Plitvičkim jezerima. 

L.O.