Na području Ličko-senjske županije nema novooboljelih

Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, na području Ličko-senjske županije nema novo oboljelih. Ukupno je oboljelo 14 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 146 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 191 osobe od kojih je 153 negativno, 14 pozitivnih te se čekaju rezultati za 24 uzetih uzorka. Izliječena je jedna osoba. 

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 86 osoba na području Ličko-senjske županije kojom prilikom je utvrđeno 7 kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera samoizolacije. 

Nastavak ispod oglasa

Zaprimljena je jedna dojava građana  o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, kojom prilikom je dojava potvrđena u vezi čega slijedi izvješće Državnom inspektoratu. 

U protekla 24 sata nije utvrđeno kršenje Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE