Gospićem se ovih dana proširila priča o tome kako se Dražen Jurković po znatno nižoj cijeni od tržišne domogao skupocjenog automobila ustanove kojoj je donedavno bio na čelu.

Radi informiranja javnosti, moramo naglasiti da smo tih dan uputili dopis u Ličko-senjskoj županiji oko ovog slučaja, ali odgovor do sada nismo dobili. Evo što smo pitali.

1. Je li primjereno da direktor ustanove naručuje automobil sa skupocjenom opremom  (sport paketom, spuštenim sjedalima, niskoprofilnim gumama itd…)?

2. Je li vrijednost takvog automobila bila oko 350.000 kn?

3. Je li zakonito, ili boje rečeno moralno da taj isti automobil otkupi osoba koja je bila na čelu ustanove i plati ga kako smo doznali 50.000-60.000 kn?

3. Kao osnivaču, jeli vam prihvatljivo da takve automobile ustanove kupuju na način da je postotak koji plaćaju odmah velik, te da je mjesečna rata toliko velika da ga zapravo u cijelosti otplati ustanova, a onda za smiješno nisku cijenu isti otkupi direktor ustanove?

Županu Darku Milinoviću ponovno smo uputili ova pitanja, te ga ovim putem javno pitamo je li bio upoznat sa ovim slučajem i tko je to omogućio?

L.O.