Mnogi se pitaju zašto portal Indirektno.com nije objavio rezultate ankete koja je trajala tjedan dana, odnosno do nedjelje (7. veljače 2021.godine) do 12 sati.

Čini se da je odgovor vrlo jasan – rezultati im ne idu u prilog. Očito je da su se simpatizeri, birači stranke LiPO organizirali za glasovanje u zadnjih 2-3 sata kako bi zapravo spriječili da se anketa fingira i kako se ne bi mogli nadopisivati glasovi. Naravno da ovakve ankete koje se provode online nisu vjerodostojne, ali one svakako mogu svjedočiti o organiziranosti pojedine stranke ili grupe birača.

Anketa najviše štete nanijela HDZ-u, postavlja se pitanje je li to i bila namjera?

Vidljivo je da je stranka LiPO taktički nadmudrila dvojac s spomenutog portala porukom biračima da ne glasuju. Da nešto ne štima bilo je vidljivo kada je vodila stranka LiPO te u jednom trenutku u roku 1 do 2 minute HDZ dobiva 400, a u sljedećem trenutku 300 glasova kako bi prešli u vodstvo. U sljedeća 3-4 dana do završetka ankete HDZ dobiva oko 30 do 40 glasova te je iz tog podatka sve jasno… Tvorci ankete zapravo su najviše naštetili HDZ-u, samo je pitanje je li to i bila namjera.

L.O.