Na prvom ispitu veliki poraz Kustićevog HDZ-a. U Korenici mu poraz priredio Tomislav Užarević

U sjeni brojnih događaja ostali su izbori za vijeća mjesnih odbora u općini Plitvička jezera. Prije nekoliko dana smo u jednom tekstu problematizirali i postavili zapravo pitanje ruši li se snaga HDZ-a u LS županiji pojavom još jedne stranke (Milana Bandića koja pretendira na isto biračko tjelo). Nije potrebno isticati što se sve dešavalo u zadnjim izborima unutar HDZ-a te kako je zapravo na nedemokratski način ostao samo jedan kandidat i izostao praznik demokracije.

Nedemokratski “iskoraci” u HDZ-u

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne ulazeći u to zašto je Darko Milinović isključen(unutarstranački problem), postavlja se pitanje zašto se u tom trenutku nisu odgodili izbori kada su već odgađani tri puta bez razloga, dajući na taj način šansu da se još netko kandidira. Milinović na čelu HDZ nije već gotovo godinu dana i dešava se ono što nitko nije očekivao ili možda jest?

HDZ u Korenici izgubio 9 od 11 MO-a

Svagdje u Lici kada su u pitanju izbori za mjesne odbore HDZ je dosad pokazivao odličan rezultat. Nezapamćen poraz dogodio se u Korenici gdje je HDZ izgubio 9 od 11 mjesni odbora. Ovi izbori bili su i prvi test za novog predsjednika ličkog HDZ-a – završili su debaklom.  Prije svega ovo je debakl Užarevićevog HDZ-a. Je li to plod njihovog rada? Borba za mjesne odbore zahtjeva rad na terenu, a ovaj puta to je očito izostalo. Sramotan rezultat je zapravo slika nepovjerenja prema Užareviću, a to je svojedobno iskazivao i sam Milinović koji ga nije htio staviti za povjerenika u ožujku ove godine, ali ipak je popustio onima koji su to željeli ne želeći zaobići njihovu želju. Kako saznajemo rekao je tada da će im biti žao i danas se vidi da je bio u pravu.

Prigovori članova Kustiću: “Nisi se niti pojavio i pokušao pomoći. Milinović je majstor motivacije i ne bi nas ostavio bez borbe”

Jesu li ovi izbori znak nepovjerenja Marijanu Kustiću i odgovor njegovoj nezainteresiranosti ili nedostatku vremena za terenski rad zbog obaveza u HNS-u ostaje za vidjeti. Spočitavaju mu da se nije niti pojavio ili organizirao skup za HDZ jer su u ovom trenutku izbori za mjesne odbore itekako bitni.

Bolji poznavatelji prilika govore nam kako se Darku Milinoviću ovakav razvoj situacije ne bi mogao dogoditi. Naš sugovornik ističe kako mu sada i oponenti priznaju da mu za motivaciju članova nema premca. “Milinović  bi došao i pitao što vam treba, idemo u borbu, idemo pobijediti”.

Kad su izbore izgubili Krmpotić i Luketić dali su neopozive ostavke kao morali čin. Što će učiniti Užarević i Kustić? 

Postavlja se pitanje što sada? Užarević bi nakon ovoga poraza  zasigurno trebao dati neopozivu ostavku. Ovaj rezultat je najgori u povijesti koreničkog HDZ-a. Hoće li ga Marijan Kustić raspustiti? Mnogi se pitaju kako će ga raspustiti kad je i sam Kustić ostvario sličan rezultat kada su u Novalji bili izbori za MO? Izgubio je izbore, ali je na kraju postao predsjednik HDZ-a ličko-senjske županije. U svemu ovome zaprepašćuje činjenica da HDZ u nekim mjestima nije ni imao članove za vijeća mjesnih odbora. Nezapamćen fijasko za Užarevića, ali i Kustića.

L.O