Predavanjem u Karlobagu okončan je  edukacijsko-prezentacijski  ciklus Lokalne akcijske grupe Lika (LAG)  koji je cilj imao upoznati poljoprivrednike i poduzetnike s  osnovnim značajkama  projekta “Financiranje ulaganja u obiteljska poljoprivredna gospodarstva i ruralni razvoj iz Programa ruralnog razvoja 2014-2020. godine.”, Mjera 4. Direktor LAG-a Lika Tomislav Kovačević zadovoljan je s obavljenim aktivnostima na terenu i najavljuje novi ciklus predavanja.

Direktor LAG-a Lika Tomislav Kovačević
Direktor LAG-a Lika Tomislav Kovačević

-Redovito informiranje javnosti o svim detaljima i mogućnostima dobivanja bespovratnih sredstava iz europskog Poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Hrvatska je u tom smislu usvojila 16 točaka, među kojima su mnoge  zanimljive malim poljoprovrednim gospodarstvima poput Mjere 4. Očekujemo raspisivanje natječaja za Mjeru 6, pa ćemo u narednom razdoblju obilaziti teren i ljude informirati što se može dobiti i na taj način. Ova nova mjera zanimljiva je malim poljoprivrednicima i mladim popljoprivrednicima do 40  godina. Mi ćemo pjasniti kako doći do bespovratnih sredstava od 15 do 50 tisuća eura, pri čemu je uz nekoliko uvjeta, važna njihova vizija razvoja i poslovni plan za narednih 5 godina, rekao nam je Tomislav Kovačević.

Na ovaj će se način predstavnici LAG-a Lika ponovno angažirati na terenu, ne bi li putem Mjere 4   i Mjere 6 dodatno animirali vlasnike manjih poljoprovrednih imanja za povećanjem proizvodnje putem bespovratnih sredstava. U prvom ciklusu djelatnici LAG-a Lika susreli su se spredstavnicima i poljoprivrenicima iz 8 općina i 3 grada Ličko-senjske županije.Odnosno sa svima osim s poljoprivrednicima i poduzetnicima s područja Grada  Otočca čija se lokalna politika priključila LAG-u “Frankopan” iz Ogulina.

M.S.