Na referendumu je HDZ „za“!

  GOSPIĆ – Zadnjih dana referendum o braku neprestano puni hrvatski medijski prostor. Svoj stav o ovome pitanju iznesli su danas gradonačelnik Grada Gospića i tajnik  ŽO HDZ-a Petar Krmpotić, te župan i  potpredsjednik ŽO HDZ-a Milan Kolić. Govoreći o referendumu koji će se provesti u nedjelju, 1. prosinca, gradonačelnik Krmpotić je u više navrata isticao kako ovaj referendum nema za cilj umanjivati nečija prava, nego dati potvrdu po kojoj demokršćanski svjetonazor i tradicionalne vrijednosti braka ostaju temeljne odrednice HDZ-a.

-Za nas je brak  institucija jedino između žene i muškarca. Ovo je prvi referendum iniciran od strane građana Hrvatske koji su prikupili dovoljan broj potpisa za izmjenu Ustava. To je ujedno dokaz da naše društvo sazrijeva. Još ću jednom istaknuti da ovaj referendum ne umanjuje prava manjinskih skupina. Stav naše stranke je da se u Ustavu, kao najvažnijem dokumentu svake države, brak definira kao zajednica žene  i muškarca. Zato pozivamo sve naše članove, simpatizere, kao i svekoliko građanstvo da u nedjelju masovno izađemo na referendum i zaokružimo „za“ kako bi se ove promijene unijele u Ustav. Uvjeren sam da će se na lokalnoj, ali i na državnoj razini građani izjasniti da su za ove promjene u definiciji braka, rekao je gradonačelnik Petar Krmpotić.  Župan  Milan Kolić prenio je nazočnima pozdrave predsjednika ŽO HDZ-a dr. Darka Milinovića koji je zbog sudjelovanja u radu Hrvatskog sabora bio spriječen nazočiti ovoj pressici. Župan Kolić  ponovio je kako je brak žene i muškarca jedan od  temelja  ljudskog postojanja.

Nastavak ispod oglasa

-Stoga pozivam sve sugrađanke i sugrađane Ličko-senjske županije da glasuju  za izmjene  Ustava koje definiciju braka vide  u tradicijskom smislu.  Brak je zajednica muškarca i žene. Glasujući „za“  izravno ćemo sudjelovati u demokraciji i uređenju zemlje u kojoj živimo. S ovog mjesta pozivam i sve čelnike političkih stranaka da učine isto, poglavito zato što su i čelnici SDP-a u  zadnjoj predizbornoj kampanji neprestano isticali tradicionalne vrijednosti našega  društva. Izađimo svi na ovaj referendum  i glasujmo „za“, za uvrštavanje u Ustav braka kao zajednice muškarca i žene. Uvjeren sam da ćemo kao stranka i kao društvo na ovaj način zaštiti budućnost naše djece da ih ne posvajaju istospolni parovi i na taj način sačuvamo vrijednosti  tradicionalne obitelji koja je već stoljećima temelj svih demokratskih zemalja, rekao je župan Milan Kolić i dodao kako ne stoje medijske manipulacije oko tobožnjeg umanjivanja prava istospolnih zajednica.

L. O.