Sa noći 24./25. kolovoza (ponedjeljak/utorak) još uvijek iz nepoznatih razloga na ribnjaku Hrvatskog centra za autohtone vrste riba i rakova krških voda u Ličkom Lešću došlo je do pomora 300 kg ribe.
Kako je priopćeno iz PU Ličko senjske dojavu su zaprimili u utorak u 09,30 sati nakon čega su djelatnici PU pristupili istražnim radnjama. U policiji kažu da postoji sumnja da je ovo (ne)djelo počinjeno od strane nepoznatog počinitelja, za što se poduzimaju daljnje istražne radnje.
O kojoj je šteti riječ, teško je reći, no kako je na ribnjaku u prosjeku 5-6 tona ribe riječ bi moglo biti o šteti od cca 20.000 kn ili o šteti na 5 posto ukupne količine ribe na ribnjaku. Ono što će u provođenju istražnih radnji zasigurno pomoći je i podatak da na ribnjaku Hrvatskog centra za autohtone vrste riba i rakova krških voda u Ličkom Lešću postoji i sustav video nadzora.
Policija je medijima uputila priopćenje sljedećeg sadržaja:
Noću 24./25. kolovoza 2015. godine u ribnjaku Hrvatskog centra za autohtone vrste riba i rakova krških voda u Ličkom Lešću, za sada na neutvrđen način došlo je do začepljenja dovoda vode sa travom uslijed čega je u bazenu došlo do manjka kisika i pomora oko 300 kilograma ribe. Poduzimaju se mjere u cilju utvrđivanja uzroka začepljenja dovoda vode.

Dražen Prša