Na rijeci Gacki padaju rekordi

4

Otočac  – Iako su postojala predviđanja da bi ovogodišnja ribolovna sezona na rijeci Gacki mogla donijeti značajne rezultate te time utjecati na ukupan razvoj turističke sezone, rezultati koje nam je priopćio direktor poduzeća „Gacka“ d.o.o. Denis Lončar iznad svih su očekivanja.

Oglas

        

Denis Lončar
Denis Lončar

„ ribolov na Gacki u svibnju bio iznad svih očekivanja. Tijekom mjeseca svibnja prodane su ukupno 832 dnevne ribolovne dozvole. Najjači je to svibanj u posljednjih 14 godina koliko djeluje poduzeće Gacka, te 30% jači od lanjskog svibnja. Posjećenost Gacke bi bila i veća da kraj svibnja nije pokvarilo loše vrijeme, a u razgovoru s iznajmljivačima i hotelijerima doznali smo da su neki ribiči iz tog razloga otkazali svoje dolaske“ – rekao je Lončar.

Točni statistički podaci se još obrađuju, ali sigurno je da primat imaju Gackoj bliske ribolovno emitivne zemlje Italija i Austrija, a za njima slijede Njemačka i ostale države Europe. Izdvaja se i podatak da su rijeku Gacku posjetila i tri ribiča s drugih kontinenata, dva iz Sjedinjenih Američkih Država i jednog iz Južno Afričke Republike.

Prema najavama za lipanj optimizam je veliki, te se očekuje rast prodaje ribolovnih dozvola u odnosu na prošlu godinu, no rezultati će biti vidljivi krajem mjeseca.

Dražen Prša