Na skupu u L. Osiku više od 1 200 ljudi

  PERUŠIĆ/LIČKI OSIK – Protekloga je vikenda održano nekoliko predizbornih skupova Hrvatske demokratske zajednice i koalicijskih partnera. U perušićkom Domu kulture nazočnima se najprije obratio aktualni načelnik općine Ivica Turić.

Ivan Turić
Ivica Turić

– Čast mi je što se  moja ekipa sastoji od mladih i obrazovanih ljudi. Oni su naša budućnost. Unatoč njihovoj  mladosti stvorena je jedna izvrsna sinergija i pokrenuti su brojni vrijedni projekti. Izgradili smo nove kilometre vodovoda i danas je pitkom vodom pokriveno 64 % prostora općine. Za informaciju našim oponentima: vodovod Mlakva-hidrocentrala vlasništvo je HEP-a, a ne Općine Perušić. Sagradili smo 10 km kolektorske mreže, prečistač je ovih dana završio svoj probni rad. Investicija je vrijedna 120 milijuna kn. Sagrađeno je 300 km niskonaponske mreže i 11 trafo-stanica. U našoj poslovnoj zoni radi stotinjak radnika, a pripremljeni su i novi hektari površine za nove subjekte. Jedino što nismo uspjeli realizirati jest naselje Kunjača jer nam aktualna Vlada nije doznačila potrebna sredstva, rekao je Ivica Turić. Na skupu u Perušiću govorili su i  kandidat HDZ-ove koalicije za župana Milan Kolić  i nositelj županijske liste dr. Darko Milinović.

Nastavak ispod oglasa

    Predizborni skupovi održani su i u Budaku i  Mušaluku gdje se s mještanima susreo kandidat za gradonačelnika Gospića Petar Krmpotić. Skup u Ličkom Osiku ipak je premašio sva očekivanja organizatora. Na Trgu hrvatskih žrtava Široke Kule okupilo se više od 1200 mještana kako bi pozdravili HDZ-ove prvake i njihove koalicijske partnere. U vrlo emotivnom govoru zamjenica gradonačelnika Marta Grgurić pozvala je svoje sumještane da ne nasjedaju lažnim obećanjima ljudi koji u protekle četiri godine nisu niti znali gdje se nalazi Lički Osik, a žrtve Široke Kule koriste isključivo i predizborne svrhe , što smatra nedopustivim.

Petar Krmpotić
Petar Krmpotić

– Nastojimo doći do svakog čovjeka, do svakog doma pa nama kampanja traje četiri godine, rekao je Petar Krmpotić. Na našoj listi imamo zastupljene sve dobne  skupine, različitih zanimanja. Javno pitam građane: je li za Lički Osik  bolja naša Marta i prof. Marić ili Ivanka Vojvodić i Matanić  s neovisne liste Karla Stačevića? Odavde želim obećati: što se bude ulagalo u Gospić, ulagat će se i u Lički Osik. Ne volim davati obećanja, ali želim reći da ćemo u naredna dva mjeseca uložiti oko milijun kuna u asfaltiranje Ličkog Osika. Također  ću istaknuti da će novac od otkupa stanova u Ličkom Osiku biti investiran u ovo naselje, rekao je Petar Krmpotić. Govoreći o političkim suparnicima kandidat za župana Milan Kolić izrazio je negodovanje ponašanjem pojedinaca.

Milan Kolić
Milan Kolić

– Ne mogu žrtve Široke Kule biti dio nečije promocije. Te su žrtve simbol stradanja hrvatskoga naroda i one zaslužuju da ih se uvijek sjećamo i poklonimo im se svake godine. A ne u promotivne svrhe. Te žrtve i ovaj narod ne zaslužuju takvo ponašanje. Govore kako se ovdje nije ništa radilo. Ne znaju da smo u Lički Osik samo u infrastrukturu uložili preko 150 milijuna kuna. Jeli učinjeno dovoljno? Sigurno da nije. Mi smo za vrijeme HDZ-ove Vlade pokrenuli rješavanje vašeg statusa, ali sada je sve stalo jer je odnos ove Vlade prema Ličko-senjskoj županiji nedopustiv. U ovih godinu i pol dana na ove je prostore uloženo jedva nešto više od 6 milijuna kuna, a svi naši kvalitetni projekti leže u nekoj „donjoj ladici“ po resornim ministarstvima. Jedna od mojih zadaća kao budućeg župana je da svim snagama nastojim ispraviti te nepravde, uz pomoć naših saborskih zastupnika Milana Jurkovićai  i dr, Darka Milinovića, kazao je Milan Kolić. Prije nastupa dr. Milinovića pjesmu o Ličko-senjskoj županiji zajednički su pjevali Mate Bulić i dr. Milinović. U euforičnom ozračju protekao je cijeli govor nositelja kandidacijske liste HDZ-a i koalicijskih partnera.

– Iako sam mislio da to nikada neću reći moram priznati da je cijela Hrvatska jučer zacrvenjela, istaknuo je dr. Milinović. Ali ne zbog crvenih političara nego od stida. Po prvi puta od osamostaljenja naše Domovine Hrvatski sabor nije bio pokrovitelj komemoracije na Bleiburgu. Mi smo demokršćanska politička opcija i klanjamo se svakoj nevinoj žrtvi u Jasenovcu, ali isti pijetet tražimo za svakog nedužnog civila i hrvatskog vojnika koji su bez suda i dokazane krivnje sračunato likvidirani koncem II. svjetskog rata. Ova Vlada nam ukida važne upravne institucije, da bi sutra mogli kazati:“ Tamo u Lici nema ničega pa ćemo ih priključiti nekoj drugoj županiji“! Unatoč takvom odnosu moj kolega Milan Jurković i ja ne smijemo se umoriti tražeći da se ova županija i njezini stanovnici vrednuju onako kako zaslužuju. Ovih dana naši lokalni politički takmaci trčkaraju u okolici Gospića i dijele gulaš. Bude ih skoro 20 na jednom mjestu. Karlo Starčević kreće sa kampanjom iz Široke Kule, a do sada ga ondje nije bilo. Neki su uzaludno tražili njegovo ime u Registru hrvatskih branitelja. Naravno da ga nema kada nisu upisani pripadnici“Minhen-bojne“. S ovoga mjesta molim novinare da napišu kako nas se ovdje skupilo 50, da našim političkim takmacima ne pozli jer su se lažno uljuljali u velike izborne rezultat, zaključio je dr. Darko Milinović. HDZ i koalicijski partneri večera će održati predizborni skup u Brinju.

L. O.