Na svečanoj promociji Veleučilišta Nikola Tesla i ministar Mornar

Svečana promocija stručnih prvostupnika Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću danas je promovirala 87 studenata koji su završili studije Ekonomija i poduzetništvo te Cestovni promet. Njihov poseban dan uveličali su uz roditelje, rodbinu i prijatelje, predstavnici Veleučilišta Nikola Tesla te suradnici iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta na čelu s ministrom Vedranom Mornarom.

Aleksandar Skendžić, v.d. dekana Veleučilišta, čestitao je prvostupnicima te kazao kako se raduje njihovom uspjehu.
– Moramo se otvoriti novim mogućnostima, istraživati nove puteve. Diplomanti, vi ste svjedoci istine. Znali ste svoj cilj, uložili ste veliki trud, niste odustajali i danas ovdje svi s vama slavimo. Potreban je novi poticaj, novi zamah, a vi mladi obrazovani ljudi, vi ste ta nova snaga i nova energija, poručio je.

Nastavak ispod oglasa

Drago Pupovac, profesor na Veleučilištu, govorio je posebno emotivan, kako je i sam priznao.
– Želim da vam zajedništvo sudionika današnjeg slavlja bude snažan poticaj za daljnje produbljivanje znanja koje ste stekli na Veleučilištu Nikola Tesla kao njegovi studenti. Vi ste učinili prvi i najteži korak na ovome putu, možda mali korak za vas, ali veliki korak za Liku i Ličko-senjsku županiju. Danas ćutim ljepotu Veleučilišta i želim da ga nosite kao svoje i da vas po njemu prepoznaju, cijene i poštuju, kazao je.

Ministar Vedran Mornar kazao je kako je vrlo veseo jer danas u Gospiću može čestitati prvostupnicima.
– Ostvarili ste jednu stepenicu u svojoj profesionalnoj karijeri, stepenicu koja obećava budućnost za vas i vaše obitelji. Sigurno je dokazano da je obrazovanje garancija. Dobro je da Gospić ima veleučilište koje je po meni garancija opstanka kraja, garancija da će mladi ljudi ostati u svome mjestu i graditi gospodarstvo. No, poslu ovdje nije kraj. Vi ćete morati i dalje učiti. Danas je sigurno situacija takva da bez cijeloživotnog učenja nećete moći slijediti napredak znanosti i tehnilogije, poručio je ministar.

Poseban svečani ugođaj svečanosti dao je odlično uvježbani pjevački zbor Odjela za nastavničke studije “Degenija” pod ravnanjem Tvrtka Sarića. Izveli su himnu “Lijepa naša” te “Lička suita” i “Kad igra kolo” Borisa Papandopula. Svečana promocija završenas je himnom “Gaudeamus igitur”.

I.V.P.