Na tržištu rada najtraženiji prodavači!

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje-Područne službe Gospić krajem lipnja 2020. godine evidentirano je 1.858 nezaposlenih osoba, što predstavlja 216 osoba, odnosno 10,4 posto manje nego u prethodnom mjesecu i 447 osoba ili 31,7 posto  više nego u istom mjesecu prošle godine.

Tijekom lipnja 2020.  prijavljena su 173 slobodna radna mjesta, što je za 16 radnih mjesta ili 10,2 posto više nego u prethodnom mjesecu i za 35 radnih mjesta ili 25,4 posto više nego u lipnju prošle godine. Najviše prijavljenih potreba  bilo je u sljedećim zanimanjima: prodavač 36, konobar 18, medicinska sestra 11, doktor medicine i drvoprerađivački radnik po 10, čistačica 9, kuhar 6, pekar i pomoćni kuhar po 4, pekar bureka i pizze, radnik na proizvodnoj liniji, diplomirani pravnik, doktor opće medicine i kuhinjski radnik  po 3 radnika.

Nastavak ispod oglasa

S obzirom na novonastalo stanje u gospodarstvu uvjetovano pandemijom koronavirusa Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo mjeru – Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom (COVID-19) kako bi se radnicima zadržala radna mjesta, odnosno osigurao ostanak u zaposlenosti. Mjera se odnosila na poslodavce pogođene učincima pandemije koji su imali negativan učinak na poslovanje i nemogućnost ostvarivanja prihoda. Provedba Mjere započela je 23. ožujka 2020., a potpora se dodjeljivala poslodavcima za tri mjeseca – ožujak, travanj i svibanj 2020. Do 31. svibnja Područni ured Gospić zaprimio je 970 zahtjeva poslodavaca s područja Ličko-senjske županije koji su iskazali interes za korištenje Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim koronavirusom. Potpora je nastavljena i za mjesec lipanj i za to razdoblje je već zaprimljeno 260 zahtjeva.

L.O.