Na Uskrs najpijaniji Perušićanin sa čak 3,50 promila!

U vremenu od 14.  do 18. travnja  na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, 13 prometnih nesreća i pet narušavanja javnog reda i mira.

U razdoblju od 10. do 13. travnja 2017. godine u lovištu kojim gospodari jedna lovačka udruga, na području Prvan Sela, Općina Perušić, nepoznati krivolovac nezakonito je iz vatrenog oružja odstrijelio srnu.

Nastavak ispod oglasa

U razdoblju od 10. do 16. travnja 2017. godine u Brloškoj Dubravi, Grad Otočac, nepoznati lopov provalio je u garažu u vlasništvu 57-godišnjaka iz Brloške Dubrave, iz koje je ukrao razni alat.

Jedna prometna nesreća je  s ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Novalje. U njoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (5), Otočca (5), Senja (1) i Novalje (1).Tijekom proteklog produženog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su ukupno 153 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 11 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Perušiću, kod 40-godišnjeg hrvatskog državljanina (3.50 g/kg).  

Najveća utvrđena brzina kretanja od 233 km/h izmjerena je u petak na autocesti A-1, u smjeru Splita, između Gospića i Jadove, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 36-godišnji državljanin Republike Kosovo upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od jednog mjeseca.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Novalje (1), svađom i vikom na području Gospića (2) i Korenice (1), te držanjem životinja bez nadzora na području Korenice (1).

P.U./L. O.