Na Vatrogasnom domu DVD-a Perušić istaknut broj 193

0

Ovih dana je Vatrogasni dom, buduća „kuća“ DVD-a Perušić, dobila  konačne konture. Na red je najprije došao toranj, obojen u crveno i sa istaknutim brojem „193“. Paralelno s tim na budući dom već je stavljena izo-stolarija, a uskoro će se izraditi i vanjska fasada. Paralelno s tim radovima, u tijeku je realizacija interijera.

Radnici Građevinske tvrtke „Kulić invest“ iz Vinkovaca radili su i tijekom protekle zime. Projekt je vrijedan oko 5,5 milijuna kuna, a od toga 4.250 000 kuna financira Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ostatak sredstava namirit će Općina Perušić. Dimenzije doma su 27 X 12 metara, gradi se na dvije etaže s ukupnom korisnom površinom od 650 m2. Bit će tu tri velike garaže za vatrogasna vozila, radni prostor i jedna  dvorana.  Na katu će biti jedna veća dvorana s kuhinjom i dvorana za vježbanje.

Tako se zauvijek promijenila ružna slika bivše tvornice likera u Perušiću koja nije bila u funkciji već dulje od pola stoljeća. Novi Vatrogasni dom DVD-a Perušić trebao bi biti useljiv još tijekom ove godine.

M.S./M. G.