Na Veliku Gospu oživjela linija “Karlobag-Pag”

Brodska linija “Karlobag-Pag” nakratko je ponovno oživjela na blagdan Velike Gospe. Stotinjak putnika do zadnjeg mjesta je popunilo putnički brod “Marino” koji je isplovio iz Karlobaga prema Pagu.

Ideja o ponovnom brodskom povezivanju ova dva mjesta nastala je na incijativu Ličko-senjske županije, a realizirana je suradnjom Općine Karlobag i Grada Paga.

Nastavak ispod oglasa

Cilj ovog simboličnog putovanja na proslavu blagdana Velike Gospe na otoku Pagu dio je nastojanja da se ponovno uspostavi putnička linija između ova dva mjesta. Povijest ove brodske linije seže u šezdesete godine prošlog stoljeća. Na trajektnoj vezi Karlobag-Pag prometovao je trajekt “Vanga” koji je ušao u pašku povijest kao prvi brod  koji je na Pag uz putnike prevozio i vozila.  U to vrijeme trajekt je od Karlobaga do Paga plovio samo četrdesetak minuta.

Među brojnim putnicima koji su na Veliku Gospu brodom krenuli prema Pagu bili su i župan ličko-senjski Darko Milinović, zamjenik Vice Nekić, načelnik Općine Karlobag Ivan Tomljenović, saborski zastupnik Marijan Kustić, gradonačelnik Grada Senja Sanjin Rukavina, bivši župan Milan Kolić, a na otoku ih je dočekao gradonačelnik Paga Ante Fabijanić sa suradnicima.

H.J./N.Mraović