Na Zavižanu izmjereno -20.3, u Gospiću -11.8!

Cijela se Hrvatska jutros probudila u debelim minusima. Mjesta u Ličko-senjskoj županiji ponovno su bila najhladnija u državi. U 7 sati najhladniji je bio Zavižan sa izmjerena -20.3 stupnja, Gospić je mjerio -11.8, NP Plitvička jezera -11.7, Otočac -10.6, a u Senju -6.5.

Sljedećih dana očekuje se vrhunac hladnog vala koji je tijekom nedjelje zahvatio Hrvatsku i bit će još hladnije, s temperaturama koje se u unutrašnjosti mogu spustiti do minus 15, pa i minus 20, osobito u srijedu i u četvrtak ujutro, priopćio je Državni hidrometeorloško zavod.

Prema kraju tjedna temperatura raste, ali moguća kiša koja se ledi na tlu

Prema kraju tjedna očekuje se postupni porast temperature zraka, bit će sve manje hladno te će povremen snijeg i u unutrašnjosti prelaziti u kišu. DHMZ posebno upozorava da je osobito u petak i subotu, ali i u nastavku razdoblja, u kopnenim predjelima moguća kiša koja se ledi na tlu, te stvara izuzetno opasnu poledicu.

Biometeorološke prilike neće biti povoljne niti u drugoj polovici tjedna, kada će zatopliti. Naime, zatopljenje će biti uzrokovano približavanjem prostrane ciklone koja može imati nepovoljan utjecaj na raspoloženje, smanjenje koncentracije i nesanicu kod meteoropata, a kod kroničnih bolesnika može uzrokovati veće tegobe, navodi se u priopćenu objavljenom u ponedjeljak na internetskoj stranici Državnog hidrometeorološkog zavoda.

L.O./DHMZ