Ilustracija

Kiša je nad Likom lila cijele noći. Tijekom zadnja 24 sata u Gospiću je palo svega 19,1 litra na metar četvorni, nešto mokrija su bila Pliotvička jezera gdje su pale 32 litre, u Otočcu 67, dok je apsolutni državni rekorder bio Zavižan sa čak 95,7 litara kiše po četvornom metru! 

Sve je ovo pratio vrlo jak južni vjetar, uz temperature zraka od 9,4 stupnja C u Gospiću, 9 na Plitvičkim jezerima, 8,8 u Otočcu do neugodnih 0,5 stupnjava na Zavižanu. Meteorolozi preporučuju da nam kišobrani danas budu na dohvat ruke. 

Ujutro pretežno oblačno mjestimice s kišom, u središnjim predjelima mjestimice i obilnom. U zapadnim područjima zatim postupan prestanak kiše i djelomično razvedravanje, dok će se u Slavoniji i Baranji te Dalmaciji kišovito vrijeme zadržati i u nastavku dana. U Dalmaciji su lokalno mogući izraženiji pljuskovi i obilna oborina. Na moru i u gorju umjeren, povremeno i jak jugozapadni i južni vjetar postupno će slabjeti već tijekom jutra. Drugdje vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 13 do 18 °C.

DHMZ/L. O.