-
-

Kišno razdoblje danas završava, na Jadranu ponegdje još i uz pljuskove i grmljavinu. Do kraja tjedna diljem će Hrvatske biti suho, na Jadranu i pretežno sunčano, dok će u kopnenom području biti i magle i niskih oblaka, piše Zoran Vakula za Meteo kutak HRT-a, prenosi index.hr

Pritom će u većini krajeva biti hladnije nego prošlih dana, mjestimice i znatno. U unutrašnjosti će jutarnja temperatura zraka biti oko 0°C, ponegdje i oko -4°C, ponajprije u Gorskome kotaru i Lici. A najviše poslijepodnevne vrijednosti približit će se prosječnima za posljednje desetodnevlje studenoga – oko 10 stupnjeva ili nešto niže.

Osim što će nas temperatura zraka sljedećih dana podsjetiti kako živimo u hladnom dijelu godine, već jutros to čini i snijeg na Zavižanu. U 7 sati motritelj DHMZ-a izmjerio je 4 cm, uz temperaturu 1°C. Nije prvi poslije ljeta, ali je zanimljiv jer je prvih 19 dana studenoga bilo za čak oko 4°C toplije od prosjeka, pri čemu je još u petak na Zavižanu izmjereno 10°C.

Oprez na cestama

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, pa iz Hrvatskog autokluba (HAK) u srijedu ujutro vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Promet teče jednim trakom na autocesti A1 južno od tunela Bristovac u smjeru Dubrovnika te na riječkoj obilaznici od tunela Trsat do nadvožnjaka Kozala u smjeru GP Rupa.

Od 19. do 21. studenoga svakodnevno od 8 do 17 sati na čvoru Dugopolje će se promet regulirati naizmjence semaforima. Tako će se svake dvije minute naizmjence propuštati vozila koja iz smjera Dubrovnika izlaze i vozila koja ulaze u smjeru Zagreba na čvoru Dugopolje.

Večeras, sa srijede na četvrtak od 22 do 2 sata, izvodit će se pokazna vježba gašenja požara i evakuacije u tunelima Sveti Rok i Ledenik, zbog koje će biti zatvorena dionica autoceste A1 između Svetog Roka i Maslenice. Obilazak: čvor Sv.Rok – Gračac – Zaton Obrovački – čvor Maslenica (DC50, DC27, DC54, DC8).

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

lo/i