Na Zavižanu „stanje redovno“ uz 190 cm snijega!

U vrijeme zimskih radosti i aktivnosti na snijegu teško je zamisliti život na područjima gdje ima „nešto“ više snijega. To „nešto“ više je na Zavižanu gdje je palo 190 cm snijega. U planinarskoj kući i meteorološkoj postaji DHMZ trenutno živi samo jedan čovjek, meteorolog Drago Vukušić. Kako se živi na 1645 m/nm, okovan snijegom i ledom, uz neprekidnu borbu bure i juga?

-Stanje je redovno. Cesta do Zavižana nije očošćena jer ima malo više snijega i ne znam jesu li je uopće i počeli čistiti. Danas će ovamo stići grupa ljudi. Kako, pitate?!? Pješice, jer drugog načina nema. Ovdje ima struje, ogrjeva, vode i hrane. Vani zna biti pakleno, ali smo na to navikli. Kako sam  već rekao-stanje je redovno, kaže smireno meteorolog Drago.

Nastavak ispod oglasa

Nedavno smo prenijeli vijest o jednom odlutalom izletniku koji je krenulo prečacom tražeći pomoć jer mu se automobil pokvario, a cesta doslovno nestala u snijegu. Uvečer ga je smrznutog našla ekipa gospićkog HGSS-a. Studen, snijeg i povremeno orkanski  vjetrovi što vladaju Velebitom nikome ne opraštaju.

M.S.