Na Županijskoj skupštini većinom točke tehničke prirode

Aktualni sat na današnjoj Županijskoj skupštini nije bio posebno zanimljiv. Bilo je postavljenih pitanja od Nikole Marasa(SDP) oko NP Plitvičkih jezera, nekoliko pitanja oko funkcioniranja Županije i pitanje Ante Franića(HSLS) oko elektrifikacije ruralnih područja. Na današnjoj Skupštini su zapravo prevladavala pitanja tehničke prirode.

Vijećnici HDZ-a i partnera odbili prijedlog SDP-A i ostatka oporbe da se s Dnevnoga reda skine točka vezana uz Statut ŽUC-a

Na točki Dnevnog reda oko izmjene Statuta ŽUC –a za koju je Skupština počela proceduru 15. prosinca, SDP i oporba su htjeli da se skine s Dnevnog reda. Vijećnici HDZ – a i koalicijskih partnera u Županijskoj skupštini su to odbili i pročelnica Ana Rukavina Stilinović je objasnila da je ta procedura započela prije gotovo dva mjeseca.

Luka Matijević v.d. ravnatelja ŽUC-a

Izmjene Statuta je predložilo Upravno vijeće ŽUC – a koje je predložilo da se Luka Matijević, dosadašnji ravnatelj imenuje za vršitelja dužnosti ravnatelja ŽUC –a . On će svoju dužnost obnašati do raspisivanja natječaja, sukladno Odluci Upravnog vijeća. Po zakonskim propisima Natječaj mora biti raspisan najkasnije u roku od godine dana.

L.O.