Mnogi izvori tvrde kako je izmještanje više tisuća migranata pored Sarajeva i Tuzle tek privid kako bi se maknula pozornost  s Unsko-sanskog kantona, odnosno Bihaća i Velike Kladuše. Prema novinarskim izvješćima ondje i sada vlada „migrantska groznica“, ali smanjenoga intenziteta i pod okriljem noći. Migranti nisu napustili kuće po Bihaću i Velikoj Kladuši koje iznajmljuju već nekoliko godina, a koje su njihove baze uoči ilegalnog ulaska u Hrvatsku.

Potvrdilo se to i prekjučer, 2. siječnja kada je kući u Ulici Đure Pucara Starog u Velikoj Kladuši pronađeno beživotno tijelo dvadesetšestogodišnjeg migranta, porijeklom iz Alžira. Ovo je za Radio Velika Kladuša potvrdio danas glasnogovornik MUP–a Unsko –sanskog kantona Ale Šiljdedić. Naglasio je kako na tijelu pronađenog migranta nema vidljivih tragova nasilne smrti. Dodao je da će obdukcija utvrditi točan uzrok smrti.

Beživotno tijelo migranta pronađeno je u kući u kojoj migranti godinama borave otkako su počeli dolaziti u Veliku Kladušu i u kojoj je 2018. godine došlo do masovne tučnjave kada je smrtno stradao migrant (25) iz Maroka. O ovoj migrantskoj ruti se u javnosti malo govori jer u neposrednoj blizini sa Hrvatskom ondje protječu rijeke Una i Sava. Zato mještani ovog dijela BiH pomalo sarkastično ističu kako na ovom području na rijekma nema više čamaca.

-Ili su ih migrantu ukrali, ili ih je naša raja prodala migrantima za dobre novce!!!

L.O./V. K.