Načelnik Brinja Zlatko Fumić potpisao ugovore vrijedne 800 tisuća kuna

U Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije jučer je svečano uručeno 370 novopotpisanih ugovora za sufinanciranje projekata namijenjenih podizanju standarda komunalne, socijalne i gospodarske infrastrukture na potpomognutim i brdsko-planinskim područjima. Na objavljene pozive za dostavu projektnih prijedloga za sufinanciranje u veljači i ožujku pristiglo je 458 zahtjeva za Program održivog razvoja te 84 zahtjeva za Program podrške brdsko-planinskim područjima. Za Program održivog razvoja lokalne zajednice odabrano je ukupno 300 projekata, dok je za Program podrške brdsko-planinskim područjima odabrano 70 projekata. Ukupna sredstva planirana za ova dva programa u ovoj godini iznose 101 milijun kuna (76 milijuna kuna za potpomognuta i 25 milijuna kuna za brdsko planinska područja). 

Potpisivanju ugovora s ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac, nazočio je načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić.

Općini Brinje je kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice  u 2019. godini odobreno 450.000,00 kn za projekt rekonstrukcije i adaptacije zgrade javne namjene-adaptacije dijela objekta za pružanje socijalnih usluga što se odnosi na adaptaciju dijela objekta u kojem će biti smješten i Kulturni centar Brinje, a kroz Program podrške brdsko-planinskim područjima odobreno je 350.000,00 kn za projekt energetske obnove objekta javne namjene što se odnosi na energetsku obnovu općinske zgrade u Frankopanskoj ulici.

MRRFEU/OB