Kako je bilo i najavljeno danas je u Vatrogasnom domu DVD-a Brinje održan susret načelnika općine Zlatka Fumića i građana Brinja. U punoj dvorani pljuštala su pitanja, sugestije, ali i pohvale. Načelnik Fumić je tijekom skupa rezimirao protekle četiri godine mandata i istaknuo odličnu suradnju sa svojim suradnicima, kao i poslovnim subjektima na ovome području. Kroz različite projekte ovaj općinski tim privukao je 15 milijuna kuna za brojne projekte, Fond za zaštitu okoliša odobrio je 4 milijuna kuna za kupnju dvaju kamiona za odvoz smeća kao i ostalu opremu komunalnom poduzeću, dok je Općina Brinje uložila 2,5 milijuna kuna vlastitih sredstava za održavanje i dogradnju cesta na ovome području.
Da je lakše graditi od početka, nego li nastavljati loše započlete projekte čulo se na samome početku skupa kada je građane zanimao nastavak projekta izgradnje kanalizacijske mreže. Načelnik Fumić je kazao kako će se realizirati nova projektna dokumentacija jer je bi korištenje sadašnjeg kanalizacijskog sustava bilo preskupo za korisnike. U sličnom stilu bila su i ostala pitanja poput nastavka nasipavanja lokalnih cesta, izgradnje dijelova vodovodne mreže, dok je nekolicinu mlađih mještana zanimala mogućnost povratka u Brinje nakon završenog školovanja. Upravo je na ovakva pitanja načelnik Fumić dao vrlo iscrpne odgovore.
-Zadaća lokalne samouprave, pa tako i Općine Brinje, nije otvaranje novih radnih mjesta. Mi činimo sve što je u našoj moći da olakšamo i ubrzamo proceduru potencijalnim investitorima koji žele ulagati na ovome području. Osim toga, jedan od osnovnih uvjeta ulagačima je sređena infrastruktura, na čemu smo zadnjih godina intenzivno radili. Treba reći da se to uviđa, da već nekoliko godina neprestano gradimo, stvarajući bolju ulagačku klimu, ali i kvalitetniji život svim našim građanima, rekao je načelnik Fumić čije su riječi pohvalili mještani Jezerana gdje se uskoro počinje graditi novo Dječje igralište. Tijekom susreta građana i načelnika Zlatka Fumića također se čuo podatak po kojemu je do prije četiri godine Brinje imalo 720 rasvjetnih tijela, a danas 1180!

L. O.