Načelnik Fumić i župan Milinović čine sve kako bi vratili pripravnost liječnika u Brinju

Dolaskom 2018. godine i stupanjem na snagu nove Mreže hitne medicine u Republici Hrvatskoj, Općina Brinje je izgubila pripravnost liječnika. Ne mireći se s postojećim stanjem, načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić i ličko-senjski župan Darko Milinović čine sve kako bi vratili pripravnost liječnika u Brinje i time riješili nepovoljnu situaciju u kojoj su se našli stanovnici brinjske općine.

Na temu pripravnosti u Općini Brinje, danas je održan radni sastanak u Kabinetu Župana, kojem su, uz župana Milinovića i načelnika Fumića, prisustvovale i ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije Elizabeta Dragičević te ravnateljica Opće bolnice Gospić Sandra Čubelić.

Postojeći problem će se pokušati riješiti na najvišoj instanci u Ministarstvu zdravstva. Tim povodom će se u petak 26.1.2018. u Zagrebu održati radni sastanak ministra zdravstva prof. dr.sc. Milana Kujundžića, ličko-senjskog župana dr. Darka Milinovića i načelnika Brinja Zlatka Fumića kako bi se pokušalo  iznaći pravo rješenje za postojeće nezadovoljavajuće stanje na način ili da se Brinju vrati pripravnost liječnika ili barem tim T2 koji bi se nalazio u Brinju i pokrivao  područje Općine Brinje.

A.M.