Načelnik Fumić održao susret s građanima u novouređenom Kulturnom centru u Brinju

0

U Brinju je jučer održan već tradicionalni susret načelnika Općine Brinje Zlatka Fumića s građanima, ovog puta na novoj lokaciji u Brinju, u novouređenom Kulturnom centru.

Uz načelnika Zlatka Fumića, prisutni su bili zamjenik načelnika Milan Kolak, ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica Ružica Perković, direktorica Vodovoda Ruža Blažanin, direktorica Komunalnog društva Josipa Pavlović, vlč. Pejo Ivkić, pročelnik Marijan Bardiovski zajedno s djelatnicima Jedinstvenog upravnog odjela Općine Brinje, neki od općinskih vijećnika i  predsjednika mjesnih odbora, projektni tim „Zaželi“, predstavnici udruga s područja općine i dr.

Načelnik Fumić je okupljenom mnoštvu građana prezentirao trenutno stanje i projekte u Općini Brinje kojih je zbilja popriličan broj.  Od završenih EU projekata poput izgradnje reciklažnog dvorišta i sanacije odlagališta neopasnog otpada Javorov vrh, dovršenog Kulturnog centra, izgrađenog vodovoda Križ Kamenica-Vodoteč s odvojkom za Brinjsku Kamenicu, modernizacije ceste u naselju Draženovići, do projekata koji su trenutno u tijeku poput rekonstrukcije Vatrogasnog doma, energetske obnove zgrade Vodovoda, adaptacije krovišta na objektu primarne zaštite, projekta Zaželi i mnogih drugih. Načelnik Fumić je spremno odgovarao na mnoga pitanja koja su zanimala građane mahom vezana uz komunalnu infrastrukturu i poboljšanje postojećeg standarda.

Po završetku izlaganja načelnika Fumića, a u prigodi otvaranja novouređenih prostorija budućeg Kulturnog centra, brinjski župnik vlč. Pejo Ivkić je na sve okupljene udijelio riječi Božjeg blagoslova.

Nakon svećeničkog blagoslova, građani su mogli razgledati novouređene prostorije Kulturnog centra u Brinju na čijim zidovima je postavljena izložba fotografija Marka Perkovića, mladog fotografa iz Zagreba čiji su obiteljski korijeni iz Brinja te mu je inspiraciju za izložbu dala prelijepa prirodna i kulturna baština brinjskog kraja.

Radove na građenju i opremanju Kulturnog centra vrijedne preko 3 milijuna kuna izvela je tvrtka Givi  d.o.o. iz Otočca, a sredstva su osigurana iz Programa ruralnog razvoja RH kroz operaciju 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Po završetku susreta, okupljenim mladima s područja Općine Brinje je Zvonimir Podravec menadžer RAISE DEMO Centra za edukaciju, inkubaciju i razvoj poduzetništva u Gospiću, održao kratku prezentaciju projekta „RAISE YOUTH“ te im ponudio više informacija o samom projektu i mogućnostima uključenja mladih osoba s područja Brinja u sami projekt.

L.O./A.M.