Načelnik Općina Brinje zahvalio medijima

0

Nakon dvotjedne borbe sa snježnim naosima, izrazito jakim vjetrom, niskim temperaturama zraka i visokim snijegom, od jučer žitelji općine Brinje mogu odahnuti. Zimske službe probile su se i do zadnje kuće koje su dio preotekloga razdoblja bile prometno odsječene od ostatka svijeta. To ipak ne znači da o tim domaćinstvima nitko nije brinuo jer su se do njih pješice probijali mnogi kako bi im dopremili potrebne namirnice, lijekove, vidjeli čega im nedostaje… Među njima je redovno bio i načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić.
-Hvala svima koji su sudjelovali u ovim akcijama. Zimske službe u našoj općini imale su vjerojatno najteže dionice za održavanje, a neprestana hladnoća i visoki snježni nanosi povremeno su im stvarali velike probleme. Zahvaljujem građanima na razumijevanju i strpljenju. Čini se da nam se ove godine vratila ona prava lička zima, ali smo je uz velike napore svi zajedno spremno dočekali. Moram se zahvaliti i nekim ličkim i državnim medijima koji su pratili naša zajednička nastojanja da unatoč vremenskim nedaćama normaliziramo život u Brinju i okolici, istaknuo je načelnik Fumić.
OŠ „Luka Perković“ iz Brinja bila je ove zime jedina lička škola u kojoj je zbog ekstrmnih zimskih uvjeta i povremene neprohodnosti cesta bila na dva dana prekinuna nastava. Bilo je slučajeva da se učitelji i učenici iz nekih naselja u okolici Brinja pješice probijaju do škole jer su ceste bile zametene visokim snijegom. O situaciji koja je tih dana vladala u Brinju i okolici ilustrativno govori podatak da je na jednoj dionici ceste prema Vodoteču ralica očistila cestu, okrenula se i nakon manje od 20 minuta na netom očišćenoj dionici našla gotovo metar visok snježni nanos!!!

O.B./L. O.

Oglas