Načelnik Općine Udbina potpisao Ugovor u Ministarstvu reg. razvoja i fondova EU

U sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice načelnik Općine Udbina Josip Seuček potpisao je u Zagrebu drugi po redu Ugovor sa ministricom Gabrijelom Žalac. Općina Udbina je u ovoj godini uspjela priskrbiti ukupno 400.000 kuna iz tog programa za dva prijavljena  projekta.  Jedan pod nazivom Izgradnje staza u groblju Udbina (I faza), a drugi na Rekonstrukciju sanitarne odvodnje na Trgu sv. Lucije, o čemu smo već pisali.

Projekt sanacije infrastrukture  groblja u Udbini nastavit će se i u narednoj godini kada  će se dovršiti izgradnja staza i pripremiti dokumentacija za izgradnju mrtvačnice. Ove godine izgrađeno je gotovo 300 metara popločenih staza, dovedena voda za potrebe održavanja grobnih mjesta te je postavljena ostala  komunalna  infrastruktura.

Nastavak ispod oglasa

Radovima na rekonstrukciji sanitarne odvodnje na Trgu sv. Lucije osigurani su bolji uvjeti odvodnje za četiri stambene zgrade  kao i ušteda od 24.000 kuna godišnje zbog učestalog   čišćenja  sabirne septičke jame zgade na Trgu hrvatskih vitezova. Naredne godine potrebno je dovršiti projekt parkirališta ispred zgrade na Trgu sv. Lucije br. 5 na način da se izgradi nogostup, izvrši hortikulturno uređenje i riješi problem sakupljanja oborinskih voda na tome  parkiralištu. Realizacijom ovih projekata dodatno će se podići kvaliteta života građana Udbine.

O.U./L. O.