Načelnik Policijske postaje  Karlobag Marko Došen udaljen sa svih policijskih dužnosti. Kako nas je izvijestila Služba za odnose s javnošću MUP-a RH  policijski službenik Marko Došen s današnjim danom udaljen je s dužnosti do okončanja disciplinskog postupka pred Disciplinskim sudovima ovog Ministarstva. Razlog ovoj odluci je teža povreda službe i to zbog nedoličnog ponašanja izvan službe, čime je nanio štetu ugledu policije.

Podsjećamo da je  Došen u izravnom javljanju mreži N1 televizije  nedavno iznio srceparajuću tiradu začinjenu neistinama, suprotno svim parvilnicima struke i policijske službe. Ujedno je tada iznio informacije tajne istrage, ali i  teške optužbe na račun Ravnateljstva policije i službe za Unutarnju kontrolu. Iznošenjem tajnih podataka Došen je počinio kazneno djelo “Povrede tajnosti postupka”, koje se temeljem zakona smatra tajnom. Predviđena kazna za ovo kazneno djelo je i do tri godine zatvora.

Prošloga je tjedna javnost osupnula informacija po kojoj je načelnik PU ličko-senjske Ante Podnar pozvan na informativni razgovor u Ravnateljstvo policije, dok je njegova odvjetnica izvjestila javnost kako se boji da je tijekom saslušanja Podnar mučen (?) i da sve ima političku pozadinu (?). Podnara se sumnjiči za teža kaznena djela , o čemu je učestalo izvještavao i jedan bloger. U sve su navodno umiješani  još neki viši policijski službenici sa područja  PU ličko-senjske. Na komemoraciji povodom Dana županije Podnar se danas pojavio kao da se ništa nije niti dogodilo. Zlobnici govore da se pojavio u društvu policijskih službenika od kojih bi ga jedan mogao uskoro zamjeniti na dužnosti načelnika PU. 

L.O.