Načelnik Zlatko Fumić u obilasku Općine Brinje

Načelnik Zlatko Fumić je, uz mnogobrojne druge obveze, ovih dana našao vremena za obilazak većeg dijela općine Brinje kako bi provjerio u kakvom su stanju općinske ceste i s kojim se sve problemima susreću stanovnici brinjske općine. Kako ističe, radi se o velikom terenu i mnogo je kilometara nerazvrstanih cesta o kojima se treba brinuti uz skromni općinski proračun, a Općina ih nastoji održavati u što boljem stanju kako bi svi bili zadovoljni i kako nijedan kutak brinjske općine ne bi bio zaboravljen. Osim redovnog održavanja svih cesta, u planu je obnova ceste Letinac – Lipice kroz Negore čim financijski uvjeti budu dozvoljavali.
Uz obilazak nerazvrstanih cesta, načelnik je putem svratio i do već zaboravljene crkve sv. Duha u šumi iznad sela Letinac gdje su djelatnici Općine Brinje zaposleni u programu Javnih radova radili na uređenju kompletnog okoliša oko crkvice koja se nalazi u jako lošem stanju. Osim okoliša crkve, djelatnici su i pročistili put od crkve sv. Duha do kapelice sv. Roka tik ispod crkve koja je također već bila zarasla u korov i žbunje.
Pohvaljujući djelatnike javnih radova, načelnik Zlatko Fumić je izrazio izuzetno zadovoljstvo mjerom HZZ-a za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba putem programa Javni rad jer je uz njihov vrijedan rad uistinu napravljen velik posao oko uređenja okoliša na području općine Brinje. Ove godine je u Općini Brinje kroz program javnog rada zaposleno ukupno 29 djelatnika, što na poslovima uređenja okoliša, što na programu pomoći u kući starijim osobama. Načelnik Zlatko Fumić ističe kako će, ukoliko bude takvih mogućnosti, Općina Brinje i iduće godine koristiti navedenu mjeru zapošljavanja HZZ-a.
AM/LO