Nacionalni park Plitvička jezera ponovno među nagrađenima!

Dani hrvatskog kulinarstva najveće je događanje u kulinarskoj struci koje jubilarno već desetu godinu zaredom okuplja brojne kuhare i slastičare. Ove godine manifestacija se održala od 10. do 14. studenog u hotelu Sol Garden Istra u Umagu u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza i pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstva turizma.

U okviru manifestacije održano je 10. državno prvenstvo kuhara i 5. državno prvenstvo slastičara gdje su i djelatnici NP Plitvička jezera osvojili nagrade, i to u sljedećim kategorijama:

Nastavak ispod oglasa

Kuhari: kategorija G – Umjetnost kuhanja – menu: Hrvatska kulturna baština (Kreativna priprema tradicijskog jela)

– BRONČANA MEDALJA –

Igor Jularić (predjelo) – Jezerska kraljica (punjeni file od pastrve sa slaninom, šampinjonima, mrkvom i blitvom)
Dario Špehar (glavno jelo) – Medena janjetina (punjeni janjeći hrbat sa škripavcem i medom; prilog: začinjena palenta i pita od krumpira)
Katarina Bićanić (desert) – Plitvička rapsodija (štrudla od šljiva i sira, rolada od prhkog tijesta s rogačem, dunjama, višnjama i jabukama; knedle od bundeve i jabuka)

Slastičari: kategorija A – Umjetnost slastica – kolač

– BRONČANA MEDALJA –

A1. Priprema kolača
Božica Čorak & Silvija Poljak – Kolač od kruške i đumbira
A2. Priprema slatkog pladnja za 12 osoba

Božica Čorak & Silvija Poljak – Zimska idila (rolada s pistacijom, stožac od bijele i crne čokolade, brusnica, badema i indijskih oraščića, princezice s nadjevom od banana, jabuka i limete)

Slastičari: kategorija B – Umjetnost slastica – desert

– SREBRNA MEDALJA –


B1. Priprema toplog deserta
Radojka Hodak – Tirolska savijača (savijača od vučenog tijesta punjena suhim šljivama, suhim smokvama, sušenim marelicama i orasima)
B2. Priprema hladnog deserta
Radojka Hodak – Planinsko veče (kolač od višanja)

L.O.