Nadogradnja „Gačanskog parka hrvatske memorije“

PROteam produkcijski tim d.o.o. iz Zagreba na temelju dosadašnje suradnje kroz održane prezentacije i terenski izvid lokaliteta te prihvaćene ponude od Grada Otočca za osmišljavanje i razvoj koncepta nadogradnje projekta “Gačanski park hrvatske memorije” tehnologijom proširene stvarnosti (augmented reality), danas je u Gradskoj vijećnici Grada Otočca prezentirao Koncept Projekta „Nadogradnja Gačanskog parka hrvatske memorije tehnologijom proširene stvarnosti.
Koncept se zasniva na nadogradnji postojećeg „Gačanskog parka hrvatske memorije“ tehnološkom inovacijom proširene stvarnosti koja će omogućiti oživljavanje povijesti i kulture gačanskog kraja te je time učiniti dostupnijom i shvatljivijom razinom dobnim skupinama, a osobito mlađoj populaciji. Integracijom ovakve inovativne tehnologije u postojeći park skulpture, Park postaje jedinstveni turistički proizvod koji će bitno istaknuti Otočac i ponudi te mu dati i dodanu vrijednost.
Nadogradnja će biti omogućena kroz posebno osmišljenu i izrađenu mobilnu aplikaciju pod nazivom „Gačanski AR vodič“ a koja će biti dostupna kroz javne servise. Uz smislenu i kvalitetnu promociju „Gačanski park može postati i jedna od ciljanih točaka posjete turista na putu od mora ili/s mora. Ovakav projekt u konačnici, zahvaljujući uređajima kojim se treba koristiti, sukladno se nadovezuje na slogan Turističke zajednice „Gacka na dlanu“.
Gradonačelnik se predstavnicima tvrtke PROteam produkcijski tim d.o.o. iz Zagreba zahvalio na prezentiranju Projekta. Projekt je predan gradonačelniku Otočca, predstoji slijedeća faza – osiguranje sredstava za njegovu realizaciju putem natječaja, a kako je istaknuto, ovakva vrsta predstavljanja Gačanskog parka hrvatske memorije idealna je za buduće turističke promocije ili kao putujuća mini izložba na temu Gacke, Otočca i glagoljice . Također moguće su prijave i kandidiranja lokaliteta za oznaku europske baštine.
Lokalitet „Gačanskog parka hrvatske memorije“ , kako je naglašeno , ima potencijala za priču o zajedničkom europskom kulturnom nasljeđu .
Dražen Prša/GO