Zamjenik gradonačelnika Otočca Nenad Janković i dir. TZ Grada Otočca danas su uručili nagrade za najljepše okićenu okućnicu, balkon i poslovni prostor u Gradu Otočcu, za što je Turistička zajednica Grada Otočca u sklopu Adventa u Otočcu raspisala natječaj u prigodi blagdanskog raspoloženja i svečarskog ugođaj Grada Otočca. Nagrade su dodijeljene Domu za odrasle osobe „Bistričak“, iz razloga što su sve ukrase uradili štićenici a kojega je kandidirala Dijana Kostelac, Poslovnom prostoru u ul. Kralja Zvonimira kojega je kandidirao Srećko Rožman, te Obiteljskoj kući na Luci, kojega je kandidirala Valentina Budimir.
Tom prigodom zamjenik gradonačelnika Nenad Janković kazao je da TZ Grada Otočca u sklopu svojih aktivnosti za cijelu godinu temeljem plana i programa između ostalog napravila je u vrijeme Adventa ovaj program kako bi potaknula i dala inicijativu građanima Otočca kako bi što ljepše okitili, uredili objekte. Povjerenstvo za razvoj turizma u Gradu Otočcu radi na osmišljavanju i samoj realizaciji brojnih projekata, poglavito na temu razvoja turizma, što će ovaj kraj potaknuti daljnjem razvoju“ – kazao je zamjenik gradonačelnika Nenad Janković.
Dodao je da je Grad Otočac ušao u izbor od 600 kandidata u izbor 10, sa projektom „Moja zelena zona“, što smo mi pretvorili u „Naša zelena dolina“. Tu je i naš projekt Interpretacijsko komunikacijskog centra, kulturno povijesne baštine i tradicijskih obrta, zanimanja, zanata Gacke doline, što je prepoznalo Ministarstvo za regionalni razvoj i Zagrebačka banka.
Zahvalila je svima dir. TZ Grada Otočca Mladenka Orešković kazavši da je ovo još jedna potvrda da najbolje u Gradu znaju stvoriti njegovi stanovnici, koji su se i u ovoj prigodi potrudili ukrasiti balkone, prozore, fasade, izloge i poslovne prostore.
Dražen Prša