Zamjenik gradonačelnika Otočca Nenad Janković, danas je u gradskoj kući u Otočcu upriličio prijem za učenike Srednje škole Otočac koji su tijekom svih godina srednjoškolskog obrazovanja postigli odličan uspjeh. Uz učenike prijemu su nazočili ravnatelj Srednje škole Otočac prof. Ivan Vidmar, razrednice prof. Snježana Orešković i mr.sc. Suzana Bižanović.
Zahvaljujem Vam na prijemu, kako nas profesora tako i učenika koji su svih ovih godina srednjoškolskog obrazovanja postigli odlične uspjehe od kojih su neki imali prosjek 5,00 a tu je i učenica generacije Ines Orešković. Svi oni prijavili su fakultete tako da ćemo imati liječnika, arhitekata, elektro inžinjera, geometara… Zaista jedna dobra generacija za razliku od prošle godine kada je bilo šest odličnih učenika, ove godine imamo ih deset, kazao je ravnatelj Srednje škole Otočac prof. Ivan Vidmar.
U ime gradonačelnika Otočca Stjepana Kostelca, u svoje osobno ime i svih stanovnika Otočca zahvalio je zamjenik gradonačelnika Nenad Janković koji je kazao:
„drago mi je da danas mogu biti s vama, vašim profesorima i ravnateljem. Ove godine formirat ćemo jedan gradski savjet mladih koji će brojati pet članova gdje će mladi u stvari savjetovati gradonačelnika o nekim projektima mladih, jer su mladi uvijek kreativni, a nama je u interesu da se to sasluša i uzme u obzir za realizaciju. Ovaj Grad mora voditi računa o svojoj mladosti. Meni će posebno biti drago, iako imamo trenutačnu situaciju da mladi odlaze na razne strane vezane za svoje interese, da što više mladih ostane u ovom gradu i da se naš kontakt, kad odete na fakultete ne prekine već da zakucate na vrata gradske kuće kad god zaželite. Iza vašeg uspjeha, vaših rezultata stoji trud i njega treba vrednovati. Čestitam vam još jednom na vašem uspjehu i ovom prigodom pripremili smo za vas skromne poklone ali i jednu posvetu: – Život je kao knjiga, ne možeš promijeniti stranice a uvijek možeš početi novo poglavlje. Vaša budućnost ovisi o mnogo stvari ali uglavnom ovisi o vama“ – kazao je zamjenik gradonačelnika Otočca Nenad Janković.
U ime učenika zahvalila je na prijemu učenica generacije Ines Orešković te dodala da svatko od njih ide svojim putem na školovanje ali, možda se netko od njih vrati u svoj gradić.
Gimnazija: Andrea Babić, Nikolina Burić, Ana-Marija Francetić, Dolores Klobučar, Mia Kovačević, Petra Marković, Martina Murković, Ines Orešković, Dora Polić, razrednica – prof. Snježana Orešković.
Šumarski tehničar: Marina Šepac, – razrednica mr.sc. Suzana Bižanović.
Dražen Prša