Najbolji svjetski plesači opet u Novalji!

U sklopu međunarodnog plesnog natjecanja Novalja će ovaj vikend postati rasplesani grad, pun vrućih ritmova povodom plesnog natjecanja koje se ove godine održava po drugi puta.

U Novalju tako dolazi 269 natjecateljskih plesnih parova iz cijelog svijeta, koje će ocjenjivati 30 međunarodnih sudaca za latinoameričke i standardne plesove te 150 djece iz regije koji se natječu rekreativno u plesnim disciplinama. 

Prva večer započinje u subotu, 17.09. u 19,30h finalom u latinoameričkim plesovima ,dok je finale standardnih plesova rezervirano za subotu. Kvalifikacije započinju u subotu i nedjelju od 9,00h ujutro i traju gotovo cijeli dan.  O kvaliteti samog natjecanja u Novalji govori i činjenica kako natjecanje u Novalji ima čak 2 kategorije viši status od primjerice turnira za istu rang ljestvicu koje je održano prošli vikend u Moskvi.

U Novalji očekuju preko 1000 posjetitelja povodom WDSF-a te punu dvoranu gledatelja.  

„Cilj nam je stvarati nove turističke proizvode naročito u predsezonskom i posezonskom razdoblju te smo ove godine pokrenuli više sportskih priča, dok je Međunarodno plesno natjecanje u latinoameričkim i standardnim plesovima najveće natjecanje ove godine.“, pojasnila je direktorica Turističke zajednice Grada Novalje Marina Šćiran Rizner.

Rasplesani rujan u Novalji na najbolji mogući način, u sportskom duhu zatvara uspješnu ljetnu sezonu i produžuje novaljsku posezonu!

Organizatori su sportsko plesni klub Petrinia iz Petrinje, Turistička zajednica i Grad Novalja, Hrvatski sportski plesni savez. Pokrovitelji su ured Predsjednice Republike Hrvatske, Mnistarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Ličko senjska županija.

L.O.