Najbolju hrvatsku ročnicu ugostio Gradonačelnik Senja Darko Nekić

0

Najbolju ročnicu petog naraštaja dragovoljnih ročnika Hrvatske vojske, 27 – godišnju Senjkinju Katarinu Nekić u svom je uredu ugostio Gradonačelnik Senja Darko Nekić.

Katarina je na kraju vojne obuke dobila pisanu pohvalu i značku za najbolju ročnicu među 245 osoba koje su odradile dobrovoljno služenje vojnog roka. Od svih muškaraca i žena koji su se obučavali, Katarina je postigla najbolje rezultate i dobila zavidno priznanje.

„Čestitam ti na velikom uspjehu  i zahvaljujem se što si doprinijela ugledu Grada Senja. Želim ti da ti se ostvare želje i da ti ovaj uspjeh što si ga postigla otvori vrata za budućnost“, rekao je Gradonačelnik.

Mlada Senjkinja je u svom životu prije služenja dobrovoljnog vojnog roka stigla i završiti fakultet, a odlazak u vojsku, stavljanje »kalašnjikova« na rame i HS –a u futrolu, nije bila nagla odluka.

„Duže vrijeme sam razmišljala o tome, vojna služba me privlačila, i onda kada sam odlazila imala sam svu podršku svoje okoline. Svakako mogu kazati da sam sretna što sam završila obuku, i ponosna sam na svoj uspjeh“, rekla je Katarina i dodala kako se nada da će biti pozvana da nastavi vojnu karijeru.

A.P.