Na području Policijske uprave ličko-senjske protekloga vikenda evidentirana su dva kaznena djela i šest narušavanja javnog reda i mira.

U razdoblju od 15. veljače do 3. ožujka 2017. godine u Žutoj Lokvi, Općina Brinje, nepoznati lopov provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 62-godišnjakinje iz Rijeke, iz koje nije ništa otuđio.

U razdoblju od 20. prosinca 2016. godine do 4. ožujka 2017. godine u Brloškoj Dubravi, Grad Otočac, nepoznati lopov je iz dvorišta otuđio građevinski materijal u vlasništvu 38-godišnjaka iz Rijeke.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 68 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 8 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Gospiću, kod 52-godišnjeg hrvatskog državljanina (2.56 g/kg).

Nije bilo puno tučnjava, ali su rabijatni ( čitaj: pijani)dečki narušavali javni red i mir, vrijeđali i omalovažavali službene osobe. Događalo se to na području Novalje (1), tučnjavom na području Otočca (1) i Novalje (1), svađom i vikom na području Gospića (1) i Korenice (1).

PU/L. O.