Najpijaniji Kosinjanin, intenzivirane krađe i provale

Na području djelovanja  Policijske uprave ličko-senjske protekloga su vikenda evidentirana  tri kaznena djela, devet prometnih nesreća i tri narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici  dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom i 25-godišnjakom (obojica iz Zagreba) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo ubojstva u pokušaju kada su nasrnuli na svojega prijatelja u Novalji. Oni su uhićeni, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavak ispod oglasa

U petak u Karlobagu, nepoznati lopov provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 50-godišnjakinje iz Karlobaga iz koje je otuđio nakit.

U subotu u Svetoj Jeleni, Grad Senj, nepoznati lopov provalio je u osobni automobil iz kojeg je ukrao  torbu sa novcem i bankovnim karticama u vlasništvu 35-godišnje državljanke Austrije.

Na plaži u Novalji jučer je  nepoznati lopov ukrao torbu s novcem i osobnim dokumentima 18-godišnjeg državljana Vijetnama i mobitel 19-godišnjeg državljana Češke.

Dogodile su se četiri prometne nesreće  s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Novalje (3) i Gospića (1). U njima je pet osoba lakše ozlijeđeno. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području  Korenice (2), Senja (1), Karlobaga (1) i Novalje (1). Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su ukupno 33 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 8 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Donjem Kosinju, Općina Perušić, kod 26-godišnjeg hrvatskog državljanina (2.37 g/kg).  

PULS/L. O.