Najpijaniji sa 2,34 promila alkohola bio je mladić iz L. Osika

Foto:MUP

Tijekom proteklog vikenda  na području Policijske prave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo i 13 prometnih nesreća.

U petak je na odmorištu na autocesti A-1, u smjeru Splita, nepoznati lopov provalio je u poslovni objekt u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Zagrebu, iz kojeg je ukrao plafonjere.

Nastavak ispod oglasa

Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama dogodile su se na području Gospića i Korenice. U njima je jedna osoba teško i dvije lakše ozlijeđene. Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila u subotu, na državnoj cesti broj 25, u mjestu Brušane, Grad Gospić, kada je 45-godišnjak iz Pisarovine, upravljajući motociklom zagrebačke registracijske oznake, iz smjera Gospića u smjeru Karlobaga, uslijed neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad motociklom i sletio u lijevo van kolnika u provaliju dubine 3 metra. On je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Korenice (3), Otočca (2), Senja (2) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda na području PU ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 17 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 12 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Ličkom Osiku, Grad Gospić, (2.34 g/kg) kod 28-godišnjeg hrvatskog državljanina.

PULS/L. O.