Najpijaniji Slovenac, fajt u Korenici

Vikend koji je iza nas bio je za djelatnikePolicijske uprave ličko-senjske relativno miran, sa šest prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Korenice. U njoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice (2), Senja (2) i Karlobaga (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 125 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 17 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer na državnoj cesti 406, na trajektnom pristaništu Prizna kod 40-godišnjeg slovenskog državljanina (2.64 g/kg).

Dečki u Korenici su malo popili, pa se svađali i na kraju potukli Narušavanje javnog redasvađom i vikom zabilježeno je na području Gospića.

PULS/L. O.