Malo leda na prometnica donijelo je podosta problema vozačima. Posebice onima koji brzinu vožnje nisu prilagodili uvjetima na kolnicima. Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Gospića.
Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Korenice (3) i Otočca (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 6 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 8 prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola.
Najpijaniji je bio stručnjak (60) koji je u Podumu, Grad Otočac, jučer napuhao zavidnih 2.14 g/kg.
Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je držanjem životinja bez nadzora na području Karlobaga, te je počinitelju uručena obavijest o počinjenom prekršaju.

Počinjeno je i nekoliko carinskih prekršaja. Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji s djelatnicima Carine, na Stalnom graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Ličko Petrovo Selo, na ulazu u RH, izvršili kontrolu:
osobnog automobila riječke registracijske oznake, te su kod 67-godišnjeg hrvatskog državljanina pronašli 11 kilograma suhomesnatih proizvoda, teretnog vozila slovenske nacionalne oznake, te su kod 50-godišnjeg slovenskog državljanina pronašli 19 ženskih torbica i 6 ženskih novčanika, osobnog automobila slovenske nacionalne oznake, te su kod 54-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine pronašli jedan kilogram sitno rezanog duhana i 400 komada ručno izrađenih cigareta. Predmeti su im oduzeti, a slijede novčane kazne.

P. U. L. O.