Nastavak padalina dodatno je otežao ionako složenu situaciju na širem gospićkom području. Teren je u više navrata obišao Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Gospića predvođen predsjednikom Ivanom Biljanom.
-Stanje u Ulici 118. brigade ZNG je u odnosu na sinoć puno povoljnije jer se voda uglavnom vratila u kanale. Vodostaj rijeke Novčice porastao je za više od 50 cm u odnosu na sinoć, ali još nema ugroza za domaćinstva. Nagli porast vodostaja Novčice poplavio je dijelove ceste kroz Lički Novi, a voda je prodrla i u nekoliko podrumskih prostorija. Najteža je situacija u Zdunić Varoši koju smo obišli i sinoć, kada je pristup bio omogućen samo terenskim vozilima. Što se tiče naselja u Donjim Pazarištima stanje je najteže u Podastrani gdje je nabujali Tisovac sasvim prometno odsjekao nekoliko skupina kuća. Voda je prodrla u nekoliko domaćinstava. Na terenu su članovi DVD-a Pazarišta koji ispumpavaju vodu. Stožer je nabavio još nekoliko pumpi za vodu koje ćemo staviti na raspolaganje ukoliko to bude potrebno, rekao je Ivan Biljan.
U obilasku terena bili su i pročelnik PUZS-a Gospić Joso Živković i voditelj gospićke stanice GSS-a Joso Brozičević. GSS je pripremio čamce u slučaju hitnih intervencija u domaćinstvima do kojih je cestovni promet onemogućen. Djelatnici Lika-cesta, Usluge i Komunalca, kao i volonteri Civilne zaštite i dalje pune vreće s pijeskom za izgradnju tzv. zečjih nasipa jer se glavni vodeni val rijeka Novčice i Bogdanice, kao i potoka Tisovac i Suvaja očekuje u večernjim satima. Sreća u ovoj nesreći je činjenica da je vodostaj rijeke Like prije najintenzivnijih padalina bio vrlo nizak, a se ogromna količina vode sliva u gotovo prazno hidro-akomulacijsko jezero Kruščica. Za sada ne postoji ugroza za naselja u Kosinju.
H. J.