Dragovoljci Karlobaga i Like i  ove će godine dostojno obilježiti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Večeras od 18,30 h organizira se polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod crkve Sv. Karla Boromejskog Karlobag). U 19 sati održat će se misa zadušnica za stradale branitelje u Domovinskom ratu, u crkvi  Sv. Josipa. Za 20,30 h najavljeno je izvlačenje skupina malonogometnog turnira koje će se održati u Općinskoj vijećnici Karlobag.

Naime, u Karlobagu je sve spremno za 4.Malonogometni turnir                                      „Heroji Domovinskog Rata“ povodom proslave velikog blagdana 5. kolovoza. Malonogometni turnir  će se održati u subotu 6. 8.2016.  s početkom u 16 sati u Karlobagu, na Općinskom igralištu Laktinac. Na malonogometnom turniru će ove godine nastupiti 8 momčadi i to dvostruki pobjednici Heroja      SJP Tigrovi iz Gospića, 9.GBR Vukovi, Heroji ulice Gospić, Sinovi Oluje Knin,  Policijska Postaja Karlobag, HV 91“ Zadar, Cesarica te domaćini i organizatori turnira MNK Karlobag od kojih se i ove godine  puno očekuje. Domaće snage imat će i  veliku podršku preko 500 gledatelja i posjetitelja, koliko ih se očekuje tijekom održavanja samog malonogometnog turnira. Domaćini su se dugo pripremali za ovaj turnir kako organizacijski tako i momčadski kako bi ostvarili što bolji rezultat pred domaćom publikom nakon što su 2013 godine osvojili drugo mjesto koje im je dosad i najveći uspjeh 2014 i 2015 godine domaćini su osvojili 4 mjesto na Herojima. Suce će i ove godine predvoditi savezni suci Igor Šuper i Josip Brkljačić te regionalni sudac Stipe Lulić.

Subotnji program će početi već od 16 sati programom otvaranja malonogometnog turnira, od 17 sati kreće i sami malonogometni turnir utakmicama po skupinama. Oko 22 sata članovi MNK Karlobaga izvesti će poseban program u čast svim stradalim braniteljima u Domovinskom Ratu.  Utakmice za 3 mjesto biti će na rasporedu točno u ponoć, dok je veliko finale na rasporedu oko 00:30 sati kada ćemo i saznati pobjednika 4.MT „Heroja Domovinskog rata“. Za glazbeni program i ove godine će biti zadužen Nikola Hećimović poznatiji kao DJ Hec i tamburaški sastav „Velebit“.

Poučeni ranijim iskustvima organizatori od ove sportske priredbe puno  očekuju. Ne samo u sportskom smislu, nego li i u smislu odavanja poštovanja svojim poginulim suborcima, pri čemu će im se svakako pridružiti mnogi mještani  i  uzvanici.

L.O.