Najviše mina i dalje u okolici Gospića

Ilustracija

Tijekom cijele 2018. godine neprestano se izvode radovi na razminiranju minski-sumnjivih površina u Ličko-senjskoj županiji. Glasnogovornik Hrvatskog centra za razminiranje Mladen Crnković definirao nam je brojne detalje ovog opasnog poduhvata.

-Na prostoru Ličko-senjske županije aktivno je 16 naših projekata s kojima se nastoji umanjiiti trenutna kontaminiranost minama koja sada zahvaća 128,5 km2 površine. Najteže je u okolici Gospića gdje je još uvijek minirano 44,7 km2 površina, a najveće minsko polje nalazi se na dionici Bilaj-Barlete. Paralelno radimo i na tri velike poljoprivredne površine. Dok god vremenske prilike to budu dopuštale ekipe pirotehničara bit će na tim odgovornim zadaćama, ustvrdio je glasnogovornik HCR-a Mladen Crnković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovih dana započela je jesenska sezona lova, a u ličkim poljima i šumama česti su i berači gljiva. Stoga iz HCR-a i dalje pozivaju na maksimalni oprez pri kretanju u tim područjima. Poglavito je važno ne ulaziti u minski-sumnjive prostore i ne dirati oznake s natpisima „Mine“.

M.S.